Karaman İçin Zor Gece

Karaman'da yağan şiddetli yağmur sonrasında, yetkililer geceyi ayakta geçirdi.

Karaman İçin Zor Gece
Karaman İçin Zor Gece
+20
Haber albümü için resme tıklayın

Karaman'da yağan şiddetli yağmur sonrasında, yetkililer geceyi ayakta geçirdi. Ekipler evlere ve bodrum katlarında oluşan su baskınlarından tutun, yollarda kalan araçlara, tarlalarda mahsur kalan vatandaşlara varana kadar geniş bir alanda çalışma yürütüyorlar.

Karaman Belediyesi öncülüğünde kurulan kriz masası sabaha kadar yoğun bir çalışma içerisine girdi. İtfaiye müdürlüğünde oluşturulan kriz masası, Karaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, BESKO Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Karaman İl Afet Müdürlüğü yönetici ve ekiplerinden oluşturuldu. Kriz masası etrafında birleşen kurumlar belli bir plan dahilinde tüm personel ve araç gereçleriyle çalıştılar.

300 NOKTAYA MÜDAHALE YAPILIYOR

Haberin yayına hazırlandığı esnada 155 noktaya müdahale eden ekipler yaklaşık 150 kişilik listeye de sabaha kadar müdahale etmeyi planlıyorlar. Kurumların personelleri özellikle su baskınları başta olmak üzere, köylerde ve Karaman kırsalında mahsur kalan araç ve vatandaşlara yardımcı oluyorlar.

BAŞKAN ÇALIŞKAN SAHADA

Bütün bu çalışmalar yapılırken Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da sahada yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek genel durumu bizzat takip ediyor. Karaman'da en çok su baskınlarının yaşandığı Gölyeri mevkiinde rastladığımız Başkan Çalışkan kriz masasından anlık bilgi alıyor.

YAĞMUR LOKAL VE ŞİDDETLİ

Karaman Meteoroloji İl Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Karaman'da bugün afetlere neden olan yağmur mevsim normallerinin üzerinde. M2'ye yaklaşık 39,7 kg. yağış düştüğü bildirilen yağmurların lokal meydana geldiği alınan bilgiler arasında. An itibari ile bazı bölgelerde yerlerde ıslaklık bile yokken bazı bölgeler hala sel suları ile mücadele ediyor. Karaman 'da 1 Ocak 2016 dan 1 Haziran 2016 ya kadar metrekareye toplam 40 kg yağış düşmüş olmasına karşın sadece 29 Haziran 2016 da 2 saat içinde metrekareye 39,7 kg yağış düştüğü öğrenildi. 

30 Haz 2016 - 01:02 - Asayiş

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi