Karaman’a Şehit Ateşi Düştü

Karaman’a 2 şehit ateşi düştü.

Karaman’a Şehit Ateşi Düştü
Karaman’a Şehit Ateşi Düştü
+9
Video için play'e tıklayın

Karaman’a 2 şehit ateşi düştü.

Piyade Uzman Çavuş Barış Düver ve Binbaşı Kürşad Selim Şenol şehit oldu.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde operasyon sırasında uçuruma düşerek şehit düşen 2 askerden birisi Piyade Uzman Çavuş Barış Düver diğeri Binbaşı Kürşad Selim Şenol. Şenol Ermenek doğumlu Düver'in ise nişanlısı Karamanlı, ailesi ise Gaziantepte yaşıyor.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde İkiyaka Dağları'nın sarp ve karla kaplı bölgede arazi taraması yaparken uçuruma yuvarlananan askerlerden Binbaşı Kürşat Selim Şenol ile şehit olan 26 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Barış Düver'in resmi nikah yaptığı 20 yaşındaki Merve Düver'e, acı haberi memleketi Karaman'da aldı. Merve ve Barış Düver çifti 15 Haziran'da düğün yapacaktı.

İlk Şehidimiz Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde uçuruma düşerek şehit olan Karaman Ermenek Doğumlu Binbaşı Kürşad Selim Şenol. Şehit Binbaşı Uşakta yaşıyor. Aynı zamanda Isparta'da evi bulunan şehidin ailesi yasda.

Şehidin annesi Muazzez Şenol'un Uşak'ta yaşadığı Atatürk Mahallesi'ndeki evine oğlunun şehit olduğu haberinin ulaşmasının ardından 4 katlı apartmana Türk bayrakları asıldı.

Şehit Şenol'un, Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki evine de Türk bayrakları asıldı. Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Albay Selçuk Emirdağ ve Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, şehit Kürşad Selim Şenol'un eşi Sümeyde Şenol'a şehadet haberini verdi. Şehidin eşi ve 2 çocuğu daha sonra Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ait araçla Uşak'a hareket etti.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Şehit Tank Yarbay İhsan Ejdar Operasyonu" kapsamında İkiyaka/Davulcu Tepe mevkisinde pusu ve güvenlik için bulunan birlikteki 3 askerin saat 05.40 civarında bölgenin sarp, dik, buzlu ve havanın karanlık olması sebebiyle kayarak uçurumdan düştüğü, 2 askerin şehit olduğu, 1 askerin hafif yaralandığı bildirilmişti.

İkinci şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Barış Düver'in Karaman’daki nişanlısına acı haber askeri yetkililer tarafından verildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi İki Yakalar bölgesindeki operasyon sırasında uçuruma düşerek şehit düşen uzman çavuşun Karaman’daki nişanlısına acı haber askeri yetkililer tarafından verildi.  

Şehit Piyade Uzman Çavuş Barış Düver’in (26), merkez Urgan Mahallesi’nde oturan nişanlısı Merve Koraş’ın (20), baba evine gelen Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş ile Askerlik Şubesi Başkanı Albay Yurdakul Kazım Türkmen, aileye acı haberi verdi. Şehit haberinin verilmesinin ardından yetkililer tarafından eve dev Türk bayrağı asıldı.

“Haziran ayında düğün yapacaklardı”

Şehit nişanlısının yakınları operasyon sırasında uçuruma düşerek şehit olan Piyade Uzman Çavuş Barış Düver’in bu yılın Haziran ayında düğünü olacağını söylediler. Şehit Düver'in cenaze törenin de Gaziantep'te yapılacağı öğrenildi.

Kaynak: AA-İHA-DHA

15 Nis 2017 - 18:06 - Asayiş

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi