KMÜ Öğrencilerine Kariyer Semineri

Öğrenciler Sınav Sistemleri Hakkında Bilgi Edindi.

KMÜ Öğrencilerine Kariyer Semineri
KMÜ Öğrencilerine Kariyer Semineri
+6
Haber albümü için resme tıklayın

Öğrenciler Sınav Sistemleri Hakkında Bilgi Edindi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Saim Atik’in sunumuyla ‘Mesleki ve Akademik Kariyer Süreci’ konulu seminer düzenlendi.

Saim Atik, KMÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen seminerde öğrencilere ‘yükseköğretim, kamu personel rejimi, ÖSYM’deki dönüşüm, KPSS-YDS ve ALES’in analizi, açık uçlu sınav, kamuda kariyer meslekler’ gibi farklı konularda anlatımlarda bulundu.

Yükseköğrenim alanında niceliksel anlamda büyüme gerçekleşmesine rağmen niteliksel anlamda sorunlar yaşandığına dikkat çeken Atik, Türkiye’nin nitelikli eleman eksikliğinde Japonya, Hindistan ve Brezilya’nın ardından dördüncü sırada yer aldığını ve bu anlamda niceliğin yanı sıra niteliğe de önem verilmesi gerektiğini söyledi.

ÖSYM’nin yapmış olduğu değişiklikler ve yeni sınav sistemleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Atik, sınavda uygulanacak testler ve soru sayıları hakkında bilgi verdi ve soru tiplerinden örnekler sundu.

Saim Atik seminerin son bölümünde öğrencilerle tecrübelerini paylaşarak, “Hayallerinizi kısıtlamayın. Unutmayın ki insanların yapabilecekleri hayat ettikleri ile sınırlı kalıyor. Gayretli olun, hayal edin ve çalışın. İlim öyle bir şey ki siz ona gücünüzün tamamını vermezseniz o size karşılık olarak yarısını bile vermez. Odaklanmanız, arkadaşlarınızla birlikte fikir alışverişinde bulunmanız sizin faydanıza olacaktır.” dedi.

Seminer, öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ve plaket takdiminin ardından sona erdi.

22 Mar 2017 - 17:22 - Eğitim

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi