KMÜ Tanıtım Günleri Sona Erdi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) tarafından 21-22 Nisan tarihlerinde düzenlenen Tanıtım Günleri, ikinci gününde de dolu dolu geçti.

KMÜ Tanıtım Günleri Sona Erdi
KMÜ Tanıtım Günleri Sona Erdi
+18
Haber albümü için resme tıklayın

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) tarafından 21-22 Nisan tarihlerinde düzenlenen Tanıtım Günleri, ikinci gününde de dolu dolu geçti. Karaman’daki lise öğrencileri, il protokolü, iş adamları, sanayiciler ve sivil toplum temsilcilerine yönelik gerçekleştirilen etkinliğin ikinci günü davetli ve misafirler yine üniversitedeydi.

Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen törenle başlayan etkinliğe Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve eşleri, iş adamları, sanayiciler, sivil toplum temsilcileri, davetliler, lise öğrencileri, öğretmenler ve üniversite çalışanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan tören, üniversitenin tanıtım filminin gösterilmesiyle devam etti. Ardından kürsüye gelen KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, üniversitenin davetine icabet ederek her iki gün de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini yalnız bırakmayan misafirlere “Bizleri sevdiğinizi ve dost olduğunuzu gösterdiniz.” diyerek teşekkür etti.

Şehir ve üniversite bütünleşmesi

Prof. Dr. Sabri Gökmen, üniversitelerin ancak şehirle bütünleştiklerinde zirvede kalabileceklerini belirterek “İleride şehirle bütünleşmiş üniversiteler öne çıkacaktır. Karaman’ın bunu başaracağına inanıyorum. Kalıcı ve anlamlı başarılar için güç birliği yapmak, ortak hareket etmek ve sinerji oluşturmak gerekir.” diye konuştu.

Üniversitelerin gelişmenin ve ilerlemenin lokomotifi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gökmen, “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Karaman’ın ufkudur ve en önemli kültürel sermaye kaynağıdır.” dedi. Rektör Gökmen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin henüz sekiz yaşında bile olmadığının altını çizerek iyi üniversitelerin dünyada bir asır, ülkemizde ise en az yarım asırlık mazisi olduğuna dikkat çekti.

Ekip çalışması

Rektör Gökmen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin bugünkü noktaya gelmesinin tek başına kazanılmış bir başarı olmadığına değinerek, “Göreve ilk geldiğimde ‘Bize ihtiyaç varsa buna hayır diyemeyiz’ diyen yüzlerce ekip arkadaşım var aranızda. Bu ekiple çalışmanın gururunu, hayatım boyunca onurla taşıyacağım.” dedi.

Anlayış olarak yönetmek yerine hizmet etmeyi yeğlediklerini belirten Prof. Dr. Gökmen, “Bizler Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak hizmetlisinden güvenlikçisine, memurundan genel sekreterine, araştırma görevlisinden profesörüne, bölüm başkanından dekanına ve rektörüne kadar bu kuruma ve bu millete hizmet etme aşkı ve sevdası taşıyoruz.” dedi.

Yeniliğe açık zihinler ve sevgiye adanmış gönüller inşa etme çabasında olduklarını dile getiren Rektör Gökmen, Yunus Emre’nin “Yunus Emre der hoca / Gerekse var bin hacca / Hepisinden iyice / Bir gönüle girmektir” mısralarını hatırlatarak “Bir yüzde tebessüm, bir gözde ışıltı oluşturmaktır hedefimiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Rektör Gökmen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı üyelerine, üniversitenin kuruluşuna verdiklerini destekten ötürü teşekkür belgesi takdim etti.

Program, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin kuruluşundan bugüne gelişimini anlatan slayt sunumuyla devam etti. Ardından misafirler Rektör Gökmen ile birlikte üniversite yerleşkesini gezerken öğrenciler kendileri için kurulan stantlardan üniversitenin akademik birimleri hakkında bilgi aldılar.

KMÜ Tanıtım Günleri kapsamında 21-22 Nisan tarihlerinde öğrenciler için üniversitede çeşitli sunumlar, sinema, şiir dinletisi, konserler, dans ve jimnastik gösterileri sergilenirken üniversitenin iki gün süren tanıtım etkinliğine Karaman’dan çok sayıda liseli ilgi gösterdi.

22 Nis 2015 - 18:36 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi