Meteoroloji'den Tavsiye!

Bu yağmurda şemsiye bile açmayın.

Bu yağmurda şemsiye bile açmayın.

Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü, doğanın yeniden canlandığı bu günlerde gerçekleşen nisan yağmurları ile ilgili bir duyuru yayınlayarak, tüm canlılar için son derece yararlı olduğu belirtilen demir, mangan, çinko, diğer elementler ve proteinin temeli olan aminoasitlerle yüklü bu yağmurlarda ıslanmaktan çekinilmemesini, yağmurlu havada şemsiye bile açılmamasını önerdi.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Nisan yağmurlarının tabiatın uyanmasına ve canlanmasına vesile olduğu, bu ayda ayda tabiatın uyanıp bitki ve ağaçların çiçek tozlarının, reçine, eteik yağlar ve çiçek polenlerinin rüzgar ve hava akımı ile atmosfere karışırtığı hatırlatılarak şöyle denildi:
 
"Bunlar Nisan yağmuru ile birlikte yeryüzüne düşer. Tabiat canlanır ve her taraf bir anda yeşilliklere dönüşür. Peygamberimizin doğumu ile birlikte nisan yağmuru onunla bereketlendi. Nisan yağmuru zemzem suyu kadar şifalıdır. Yağışlarla birlikte demir, mangan, çinko, diğer elementler ve de en önemlisi proteinin temeli olan aminoasitler yağıyor. Mevlana 'Nisan tası' adı verilen kaplara topladıkları nisan yağmurlarını, dergahı ziyarete gelen misafirlere ikram ediyordı. Nisan yağmurunda ıslanmak insana sağlık verir. Nisan yağmuru vücuda zindelik ve enerji kazandırıyor. Çünkü içinde kullanılabilir demir var. Kış boyunca en alt seviyeye inen vücudun demir miktarını en doğal yoldan kazanabilir."
 
Açıklamada ayrıca Nisan ayında tabiata daha pozitif, daha farklı bir bakış açısı ile bakıldığı da belirtirekek, "Tabiatın boyutlarını renk, tomurcuklarını havzanıza kaydedin, evcil hayvanlarınızda bu sudan içirin. Mümkünse yağmurda dolaştırın. Evde yaşlılar varsa onların ellerine, yüzüne ve saçlarına yağmur suyu sürün. Deniz altındaki canlılar nisan yağmuru damlaları için yüzeye çıkarlar. Sedef damlayı içine alıp yıllarca onu içinde saklayarak değerli inciye dönüşür. Yağmur gördüğünüzde dışarı çıkıp bol bol ıslanın. Nisan yağmurlarında şemsiye açmayın ve ıslanmaktan çekinmeyin diyoruz" denildi.

16 Nis 2015 - 19:27 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi