Tatile gidecek memur, 'paket turu' iptal edebilir

Başbakanlık Genelgesi ile ikinci bir emre kadar yıllık izinleri kaldırılan kamu çalışanlarından paket tur alanların sözleşmeden dönme hakları bulunuyor.

Başbakanlık Genelgesi ile ikinci bir emre kadar yıllık izinleri kaldırılan kamu çalışanlarından paket tur alanların sözleşmeden dönme hakları bulunuyor.

Karaman Ticaret İl Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada;

''18.07.2016 tarih ve 29774 IvIükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayınlanan genelge ile tüm kamu çalışanlarının yıllık izinleri kaldırılmıştır.

Tatil planı yapan veya erken ödeme ile paket tur tatil satın alan memurlar ile ilgili olarak yasal haklar açısından bir problem bulunmamaktadır. Paket tur alanlar, turun başlangıcına bir gün kalmış bile ol. 'mücbie sebep gerekçesiyle sözleşmelerini feshedip, ödedikleri ücretin vergi, harç ve zorunlu hizmet bedellerinden sonra kalan kısmı alabilecekler.

Konu ile ilgili 14.01.2015 tarih ve 29236 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Paket Tur Sözleşmeleri Yönetmeliğinin l6.nıaddesi 4.fıkrasında "Katılımcının gerekli tüm özeni göstermesine rağmen öngöremediği ve engelleyemediği bir durum veya mücbir sebep nedeniyle paket turun başlamasına otuz günden daha az bir süre kala fesih bildiriminde bulunması halinde. ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ile üçüncü kişilere ödenip belgelendirilebilen ve iadesi mümkün olmayan bedeller hariç olmak üzere. herhangi bir kesinti yapılmaksızın katılımcının ödemiş olduğu bedel kendisine iade edilir." lbaresi yer almakta olup mağduriyeti giderilmeyen vatandaşlar bedeli 3.480.00 TL'nin altı için Ticaret 11 Müdürlüğü (Tüketici Hakem Heyetine). 3.480,00 TL üstü sözleşme bedelleri için Tüketici Mahkemesine başvuru yapabilir''denildi.

27 Tem 2016 - 15:41 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi