Topladığı Dolamanları Bakın Kimlere Satıyor?

Karaman’da, 61 yaşındaki Sami Türegün araziden topladığı dolamanları kilosu 20 ila 25 lira arasında satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Topladığı Dolamanları Bakın Kimlere Satıyor?
Topladığı Dolamanları Bakın Kimlere Satıyor?
Haber albümü için resme tıklayın

Karaman’da, 61 yaşındaki Sami Türegün araziden topladığı dolamanları kilosu 20 ila 25 lira arasında satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Yaklaşık 40 yıldır arazilerde dolaman topladığını ifade eden Sami Türegün, emekli olduktan sonra da dolaman toplamaya devam ettiğini söyledi. Dolamanın her yıl Nisan ve Mayıs aylarında toplandığını belirten Türegün, bu yıl Karaman’da havaların bol yağışlı geçmesi nedeniyle dolaman mevsimi erken başladığını ve bereketli geçtiğini anlattı. İki aylık sürede 300 ila 400 kilo arasında dolaman topladığını anlatan Türegün, şöyle konuştu: "Topladığım dolamanı kilosu 25 liradan, toptan olur ise de 20 liradan satıyorum. Karaman'da ise yılda toplam 5-6 dona yakın dolaman toplanıyor" 

Türegün, kendi gibi yüze yakın vatandaşın dolaman toplayarak aile bütçesine katkı sağladığını, çoğu vatandaşların da evlerinde yemek için hafta sonlarında aileleriyle birlikte dolaman toplamaya çıktığını söyledi.

“DOLAMANI EN ÇOK ARAPLAR SATIN ALIYOR”

Üç yıl öncesine kadar topladığı dolamanları Irak ve Suriye’ye aracılar vasıtasıyla sattığını belirten Sami Türegün, "Şimdi bu ülkelere savaş nedeniyle dolaman gönderemiyorum. Topladığım dolamanları burada veya çevre illerde beni tanıyan müşterilere satıyorum. Dolaman çok lezzetli bir yiyecek. İyi pişirildiği zaman etle hiçbir farkı yok" diye konuştu.

Dolamandaki proteinin çok yüksek olduğunun söylendiğini de vurgulayan Sami Türegün, “Irak ve Suriyeli Araplar dolamanı çok seviyor. Arapların dolamanı bu kadar çok sevmesi zengin proteine sahip olmasıdır. İki veya üç eşli Araplar bir viagradan daha etkili olduğu söylenen dolamanı fazla tüketiyorlar" ifadelerini kullandı. / İHA

23 Nis 2015 - 10:23 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi