Ermenek Devlet Hastanesinde Bir İlk

Karaman’ın Ermenek Devlet Hastanesi'nde ilk kez kapalı yöntemle fıtık ameliyatı yapıldı.

Ermenek Devlet Hastanesinde Bir İlk
Ermenek Devlet Hastanesinde Bir İlk
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Karaman’ın Ermenek Devlet Hastanesi'nde ilk kez kapalı yöntemle fıtık ameliyatı yapıldı.

Ermenek Devlet Hastanesi'nde devam eden inşaat ve tadilat çalışmaları nedeniyle zor koşullarda verilen sağlık hizmeti aksamadan hatta ilklerle devam ediyor. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sinan Aslan ve ekibi tarafından 37 yaşındaki H.A isimli hasta sağ kasık fıtığından laparoskopik (Kapalı) yöntemle ameliyat edildi.

Op. Dr. Sinan Aslan gerçekleştirilen ameliyatla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Laporoskopi yöntemi büyük merkezlerde ve üniversite hastanelerinde sıkça başvurulan bir yöntem. Ancak Ermenek kapasitesindeki bir Devlet Hastanesinde ilk kez uygulandığı için haber değeri taşıyor" şeklinde konuştu.

Kapalı fıtık ameliyatı olan hastanın sağlıklı şekilde taburcu olduğunu belirten Uz. Dr. Sinan Aslan “Laparoskopik herni ameliyatında üç tane küçük delik kesisi açılarak kamera ile gerçekleştirilmektedir. Daha az kesi ve daha az kanama olmaktadır. Bu teknikle hastalar ameliyat sonrası daha az ağrı çekmektedir. Hastalar daha kısa sürede iş hayatına dönebilmektedir” dedi.

24 Nis 2015 - 14:28 - Sağlık

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi