Kuğulu Park'ta Ücretsiz Hizmet

Karaman Halk Sağlığı, Kuğulu Park'ta Kanser, Obezite ve sigara Farkındalık standı açtı.

Kuğulu Park'ta Ücretsiz Hizmet
Kuğulu Park'ta Ücretsiz Hizmet
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Karaman Halk Sağlığı, Kuğulu Park'ta Kanser, Obezite ve sigara Farkındalık standı açtı.

Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; ''Kanser ve obezite; çağımızın üzerinde durulması gereken iki önemli sağlık sorunu..

Obezite, vücutta sadece aşırı yağ birikimi olmayıp aynı zamanda koroner kalp hastalığı, yüksek tansiyon, inme, tip 2 diyabet(insülin direnci), rahim-meme-prostat-kalın bağırsak kanseri, romatizma, varis, uyku-apne sendromu, doğum zorlukları, yumurtalık kisti ve depresyon gibi birçok hastalığın altında yatan önemli bir sağlık problemidir. Obezite sıklığı ülkemizde kadınlarda &ຠ, erkeklerde &ຏ, genel toplumda ise &ທ olup son 10 yılda hızla artmıştır. Obezitenin tanınmasında ve belirlenmesinde pek çok yöntem olmasına rağmen tanı koymak için basit bir gözlem yeterlidir. Bununla birlikte sınıflayabilmek ve obezitenin tipini belirleyebilmek için beden kitle endeksi (BKI) ve bel çevresi ölçümü yapılmaktadır. BKI ‘ nın 18.5 kg/m2’ den küçük olması zayıflık, 18.5- 25 kg/m2 olması normal, 25-30 kg/m2 olması kilo fazlalığı, 30 kg/m2’ den büyük olması ise obeziteyi gösterir. Obezite tedavisinde beslenme (diyet) tedavisi, fiziksel aktivite, davranış tedavisi, ilaç tedavisi ve cerrahi tedavi gibi çeşitli tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.

Kanser ise her yıl dünyada 12 milyon kişiyi yakalayıp, 7,6 milyon kişiyi öldürebilen dev bir hastalık gurubudur. Kanserle mücadele kapsamında kanser eylem planları yapılmakta olup tütün kontrolü, dengeli belenme, fizik aktivite ve korunma odaklı kanser mücadele stratejileri oluşturulmaktdır. Bu iki önemli sağlık sorununa halkın dikkatinin çekilmesi ve toplumun bu hastalıklara karşı bilincinin arttırılması, farkındalık oluşturulması amacı ile Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Karaman Merkez Toplum Sağlığı Merkezi olarak şehir merkezinde açmış olduğumuz standda vatandaşlara obezite ve kanser farkındalık eğitimi verilmekte, boy- kilo, BKI ölçümleri yapılmakta olup kişiler kanser taramaları için KETEM ‘ e (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi), obezite için Karaman Merkez TSM diyet polikliniğine yönlendirilmektedir. Verilen tüm bu hizmetler ücretsiz olup halkımızın katılımlarını bekliyoruz.''denildi.

22.04.2015-Karaman Kuğulu Park
24.04.2015- Karaman Atatürk Parkı girişi
27.04.2015-Pazartesi Pazarı Girişi
30.04.2015- Perşembe Pazarı Girişi
08.05.2015-Karaman Kuğulu Park
11.05.2015-Pazartesi Pazarı Girişi
21.05.2015- Perşembe Pazarı Girişi
28.05.2015-Karaman Kuğulu Park

24 Nis 2015 - 15:08 - Sağlık

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi