Mesleki Branşlaşma Tamamlanıyor

Karaman Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetlerinde Mesleki Branşlaşma Tamamlanıyor.

Mesleki Branşlaşma Tamamlanıyor
Mesleki Branşlaşma Tamamlanıyor
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Karaman Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetlerinde Mesleki Branşlaşma Tamamlanıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık hizmetlerinde kaliteli ve güvenli hasta bakımının verilebilmesi için 2014 yılından itibaren uygulamaya koyulan ve tüm yurtta zorunlu hale getirilen hemşirelikte sertifika programı Karaman Devlet Hastanesinde de tamamlanıyor.  

Karaman Devlet Hastanesinde özellikli birimler olarak adlandırılan acil, ameliyathane, yoğun bakım, diyaliz, palyatif  gibi birimlerde görev yapan sağlık çalışanlarının neredeyse tamamı Sağlık Bakanlığının ön gördüğü sertifikalı eğitim programlarını tamamlayarak  belgelerini aldılar.
Karaman Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreteri Dr. Hasan Arslan, Devlet Hastanesi Konferans salonunda düzenlenen Sertifika Programı Değerlendirme Toplantısında sertifikalarını alan sağlık çalışanları ile bir araya geldi.

Dr. Hasan Arslan  sağlıkta insan kaynakları eğitim kapasitesinin artırılması, sağlık personelinin bilgi ve becerilerini geliştirerek, görevlerini daha iyi yerine getirebilmeleri ve mesleki gelişimlerinin devamının sağlanması amacıyla yürütülen sertifikalı eğitim programlarına Devlet Hastanesinden çok kısa sürede katılım sağlanarak sertifikaların alındığını belirtti. 
Dr. Arslan “nitelikli insan gücü ve ileri teknoloji gerektiren, aynı oranda yüksek maliyetli olan özellikli tıbbi hizmet birimlerinde görev yapan sağlık çalışanları için mesleki branşlaşma ön plana çıkarılmıştır. Eskiden branşlaşma için sadece tecrübe tek başına yeterli görülürken, artık yetkinliği ispat eden belgelere ihtiyaç duyulmaktadır.  Bu birimlerde çalışabilmek için Sağlık Bakanlığının uygun gördüğü İl ve hastanelerde en az 6 hafta hem teorik hem de pratik olarak eğitim almanız gerekiyordu.  Her biriniz ailenizden ve çocuklarınızdan fedakarlık yapıp bu eğitimleri almak için emek harcadınız. Geride kalan mesai arkadaşlarınızda daha fazla çalışarak, yorularak sizlerin destekçisi oldu.''dedi.

Genel Sekreter son olarak sertifikalı eğimler sayesinde hem kişisel gelişimlerine hem de kurumun kalitesine katkı sağladıkları için tüm sertifika almaya hak kazanan sağlık çalışanlarına teşekkür etti.  

Karaman Devlet Hastanesinde Ocak ayından itibaren 56 sağlık çalışanı sertifikalı eğitim için başvurmuş olup 30’u eğitimini tamamlayarak kuruma dönmüş, 4 kişi halen eğitimde ve 14 kişi de eğitim başvurusunun cevabını bekliyor.

12 Nis 2017 - 12:27 - Sağlık

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi