Karaman'da ''kutlu Doğum'' Coşkusu

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında Yunus Emre Nikah Salonunda bir Program düzenledi.

Karaman'da ''kutlu Doğum'' Coşkusu
Karaman'da ''kutlu Doğum'' Coşkusu
+5
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında Yunus Emre Nikah Salonunda bir Program düzenledi.

Gül kokusuyka bezenen salonda gerçekleşen programa; Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın eşi Şerife Çalışkan ve çok sayıda Karamanlı kadın katıldı.

AK Parti Karaman Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy’un açılış konuşmasıyla başlayan programda Başkan Göksoy:

“Din samimiyettir. Din samimi niyettir...

Bugün ihlas ve samimiyetin ne olduğunu unuttuğumuz, yapaylığın ve gösterişin egemen olduğu bir dünyada yaşıyoruz...
Bugün belki de uygarlığımızın en büyük günahı küresel ölçekte içtenlik ve samimiyeti kaybetmesi, sahicilik ve doğallık yerine suni, yapmacık ve gösterişçiliği ikame etmesidir. Zira bugün, insan fıtratını, tabiat doğallığını kaybetmeye başlamıştır. Toplumlar yalnız kalabalıklara dönüşmüştür. İnsanlar kalabalıklar içinde yaşadığı halde yalnızlaşmış, toplum içinde yaşadığı halde bireyselleşmiştir.

Büyük üzüntü ile ifade etmek isterim ki hayatımıza egemen olan yapaylığımızı, dinimize de bulaştırdık. Dinimize dünyalıkları yamadık. Dindarlık algılarımızı ve ölçülerimizi yapay hale getirdik. Dindarlıklarımızın içtenliği azaldı. Yüzeysellik ve görsellik yüceldi. Söz düştü, İmaj yükseldi. İmajları sığınak hale getirdiğimiz bir dünyada en önemli konu, sözü kurtarmaktır. Kurtarılacak sözün başında da Allah kelamı, Hz. Peygamber (SAV)’ın sözü gelmektedir. Çünkü sözü kurtarmak, aynı zamanda insanlığı kurtarmaktır.

Sevgili Peygamberimiz, fıtrat dinine uygun, imana, ihlasa, samimiyete ve ihsana dayalı bütün insanlığa örnek teşkil eden bir toplum inşa etmiştir. Bunun örneğini  Peygamberimiz, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, emeğin istismar edildiği, tefeciliğin toplumu felç ettiği, her kabilenin birbiriyle çatışma halinde olduğu, kutsalın istismar aracı haline getirildiği, topyekün cehaletin hakim olduğu bir ortamda hayata geçirmiştir. Böylelikle Medine, saadet asrının merkez şehri olmuştur.
Dinden Medine; Medine’den de büyük bir medeniyet ortaya çıkmıştır. Bu medeniyetin özü samimiyettir, ihlastır, vicdandır, ihsandır. Bu medeniyet temellerini Kur’an-ı Kerim’den alır. Bu medeniyette samimiyetten uzaklaşılmaz. Kişi fıtratından yabancılaşıp riya ve gösteriş yapmaz.

Gelin bugün, yeniden kenetlenip Ensar ve Muhacir kardeşliğini ve dostluğunu yaşatalım. Sevgili Peygamberimizin ve da hutbesinde bizi şefkatle buluşturan o sözleri yeniden hayata geçirelim, kendimize, secdemize, evimize ve kardeşliğimize dönelim.

Biz, yokluğun derin yoksulluğunu yaşadığımız peygamber efendimizin doğumunun 1444. Yılında onu anlayarak analım. Kalbimizi samimiyetle yeniden ona ısındıralım. Dağılmış olan gönül dünyamızı onun birleştirici yoluna çevirmeyi kendimize şiar edinelim. Sizler, Sevgili Peygamberimizin (sav) gönlünden hiç eksik olmadınız. O, sizlerden hep “ Kardeşlerim” diye söz etti. Rabbimden niyazım odur ki, sizlerin gönlünden de Peygamberimiz (sav) hiç bir zaman eksik olmasın.” Diyerek konuşmasını bitirdi.

Salonun tamamını dolduran hanımlar neyzen eşliğinde yapılan semazen gösterisine yoğun ilgi gösterdi. İl Müftülüğü bünyesinde Kur’an Kursu hocalarının Kur’an-ı Kerim tilaveti yaparak, “Hz. Peygamber,  birlikte yaşama ahlakı ve hukuku” konulu vaaz verdikleri programda hocaların okuduğu şiirlerde ve İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosunun söylediği ilahilerde birçok hanım gözyaşlarını tutamadı.

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Göksoy be Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan’ın eşi Şerife Çalışkan hanımefendi İl Müftülüğü hocalarına ve Tasavvuf Musikisi Korosuna çiçek takdiminde bulundular.

Program Peygamber efendimizin veda hutbesiyle sona ererken, programa katılanlara gül şerbeti ve günün anısına 40 hadis kitapçığı ile içinde gül lokumu bulunan lokumluk hediye olarak dağıtıldı.

20 Nis 2015 - 14:56 - Politika

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi