İkiz Kardeşlerden Çifte Başarı

Karaman Spor Lisesi başarılarına bir yenisini daha ekledi.

İkiz Kardeşlerden Çifte Başarı
İkiz Kardeşlerden Çifte Başarı
+9
Haber albümü için resme tıklayın

Karaman Spor Lisesi başarılarına bir yenisini daha ekledi. 25-26 Mart tarihleri arasında Kırşehir’de düzenlenen Okul Sporları Judo Gençler Türkiye Şampiyonasına katılan Karaman Spor Lisesi Judo Takımı; 1 altın, 2 bronz madalya ve bir de Türkiye 5.’liği elde etti. Başarılı sporcular Okul Müdürü İsmail Doğan ve judo antrenörü Ahmet Ömre Türe ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ederek başarılarının sevincini paylaştılar.

Karaman Spor Lisesi Judo Takımının elde etmiş olduğu başarılardan dolayı öğrencileri tebrik ederek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Karaman Spor Lisesinin sportif anlamda diğer okullara örnek teşkil ettiğini ifade etti.

“Başarı tesadüfi değildir”

İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Türkiye’nin sportif faaliyetler anlamında eski yıllara nazaran büyük mesafe kat ettiğini ve çok iyi durumunda olduğunu belirtti. Kuntoğlu, “Ülkemiz spor alanında çok önemli işlere imza attı ve atmaya da devam ediyor. Ülke olarak sadece spor alanında değil her alanda başarılı olmamız gerekir. Hangi alanda iş yapıyorsanız yapın işinizde başarıyı yakalamak için büyük emek vermelisiniz. Örneğin Türkiye derecesi yapan Ezgi’nin bundan sonraki hedefi Avrupa ve Dünya derecesi olmalıdır. Bunu başarması için de çok çalışmalıdır. Çalışmadan hiçbir başarı elde edilemez. Çünkü başarı tesadüfi değildir” diye konuştu.

“Çalışma bizden tevfik ve başarı Allah’tandır”

Birinci olmak için hedefimizi ortaya koymalıyız, diyen İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Elde etmiş olduğumuz başarılar daha büyükleri için teşvik edici olmalı, başarının gururu bizleri tevazuya götürmelidir. Çünkü insan hayatında her zaman inişler çıkışlar olabilir. Eğer elde ettiği başarıları kendinden zannederse insan kaybeder. Çalışma bizden tevfik ve başarı Allah’tandır. Kazandığımız başarılar bizim çabamız ama Allah’ın lütfudur. Bu nedenledir ki elde ettiğimiz başarılar sonrasında Allah’a şükür etmeliyiz. Onun için temennimiz öncelikli olarak iyi ve ahlaklı bir sporcu olarak yetişmeniz, ardından Türkiye’de ve dünyada yeni başarı hikayeleri yazmanız, ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenizdir” şeklinde konuştu.

İkiz Kardeşlerden Çifte Başarı

Karaman Spor Lisesi Judo Takımında yer alan ikiz kardeşler Ezgi ve Eda Karademir, Kırşehir’de düzenlenen Okul Sporları Judo Gençler Türkiye Şampiyonasında çifte madalya ile Karaman’a döndüler.

48 kiloda mindere çıkan Ezgi Karademir rakiplerini bir bir eledi ve Türkiye şampiyonu olarak altın madalya alırken 52 kiloda yarışan kardeşi Eda Karademir ise bronz madalya kazanarak Türkiye 3.’sü oldu.

Konuya ilişkin Okul Müdürü İsmail Doğan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na verdiği bilgide, “25-26 Mart tarihleri arasında Kırşehir’de düzenlenen Okul Sporları Judo Gençler Türkiye Şampiyonası müsabakalarının ardından tamamlandı. Karaman Spor Lisesi Judo Takımı, şampiyonada 1 altın 2 bronz madalyanın sahibi oldu. Okulumuz bir de Türkiye 5.’liği elde etti. İlk gün yapılan zorlu müsabakalarda okulumuz adına mindere çıkan Ezgi Karademir, 48 kiloda altın madalyanın sahibi olarak Türkiye Şampiyonu oldu.  Yine okulumuz adına yarışan sporculardan Eda Karademir (52 kg) ve Mehmet Seçeli (55 kg) bronz madalya kazanarak Türkiye 3.’sü oldu.” dedi.

İkinci gün yapılan müsabakalar sonunda 70 kiloda mücadele eden Beyza Nur Arı´nın ise Türkiye 5.’si olma başarısı gösterdiğini vurgulayan İsmail Doğan, “Okul sporları Judo Gençler Türkiye Şampiyonasına okulumuz judo antrenörü Ahmet Ömre Türe eşliğinde 5 sporcu ile katılan Karaman Spor Lisesi ekibi 1 altın, 2 bronz madalya olmak üzere toplam 3 madalya ile şampiyonayı tamamladı.” diye konuştu.

Ziyaret, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun başarılı sporcuları ödüllendirmesi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

18 Nis 2017 - 16:12 - Spor

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi