Bireysel Sulama Sistemleri Destekleniyor

Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Yayınlandı.

Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Yayınlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Tebliği 29 Nisan 2016 tarih ve 29698 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Karaman Tarım il Müdürlüğü'nden yapılan açıklama; ''Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin çiftçiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirebilmek amacıyla Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Bireysel Sulama Sistemi Alımlarının Desteklenmesi Tebliği 29 Nisan 2016 tarih ve 29698 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. 2016 yılında uygulanacak olan Bireysel Sulama Sistemi Alımlarının Desteklenmesi Tebliği Programı kapsamında;

Gerçek ve Tüzel kişilere;   
    
a) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,
b) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,
c) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,
ç) Lineer sistem, Center Pivot sistem veya Tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması,
d) Güneş enerjili sulama sistemi kurulması, konularında hibe desteği verilecektir. Hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için 100.000 TL, tüzel kişiler için 200.000 TL’yi geçemez. Yatırımlar için başvuru süresi tebliğin yayınlandığı tarihten itibaren 45 gün olup, son başvuru tarihi 13 Haziran 2016’dır.

Yatırımcılarca hazırlanan başvurular Karaman Tarım İl Müdürlüğü tarafında sunulacak. Son başvuru tarihi itibariyle teslim edilen başvurular 20 gün süre ile Müdürlüğümüzde değerlendirilecektir. İl Müdürlüğünün onayından sonra kesinleşen projeler 10 gün süre ile askıda kalacaktır. Ayrıca İl Müdürlüğü internet sitesinde yayınlanacaktır. Başvuruları kabul edilen proje sahipleri ile yapılan hibe sözleşmesini müteakip 45 gün içinde mal alımı gerçekleştirilecektir. Kabul edilen proje başvurularında hibeye esas mal alım tutarının % 50 sine hibe yoluyla destek verilecektir. KDV’nin tamamı yatırımcı tarafından ödenecektir.

Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ başvuruları hakkındaki ayrıntılı bilgi için: Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüze gelmeleri ve 0 338 213 16 53 ü arayarak dahili 420 nolu telefondan ve https://karaman.tarim.gov.tr internet adresinden bilgi alınabilecektir.''

04 May 2016 - 17:20 - Tarım

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi