BM kürsüsünde ilk kez konuştu! Trump'tan da açıklama

BM'nn 75'inci Genel Kurulu Volkan Bozkır'ın açılış konuşmasıyla başladı.

BM kürsüsünde ilk kez konuştu! Trump'tan da açıklama
Video için play'e tıklayın

BM'nn 75'inci Genel Kurulu Volkan Bozkır'ın açılış konuşmasıyla başladı. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır açılış konuşması yaptığı Genel Kurul'da ABD Başkanı Donald Trump da bir konuşma gerçekleştirdi Trump'ın gündeminde Orta Doğu'daki normalleşme görüşmeleri, koronavirüs ve Kasım Süleymani'nin öldürülmesi yer aldı.

BM'de 75'inci Genel Kurul toplantısı düzenleniyor. Toplantının açılış konuşmasını Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır gerçekleştirdi. Bozkır dünyanın önemli sorunlarına değindi.

İlk Türk Genel Kurul başkanı olan Bozkır'ın konuşmalarında pandemi, mülteci krizine ilişkin çalışma planlamalarına değindi. Kolektif bir çalışma sorumluluğunun bulunduğunu belirten Bozkır, başkanlık dönemi içerisinde İnsani Yardım konusunu öne çıkartarak, hukuk konularında daha çok çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

PANDEMİYLE MÜCADELE

Özellikle koronavirüs sürecinde yaşananlarla el birliğiyle mücadele edilmesi gerektiğini belirten Volkan Bozkır, aşılara adil bir şekilde ulaşılması ve hastalıkla mücadele noktasında çalışmaları hep birlikte yapacaklarını belirtti.

"BAŞARI İLE SONUÇLANDIRMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Bozkır konuşmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tarihi anları değerlendirdi.

BM 75.Genel Kurulu “Genel Görüşmeleri”nin açılışında, Başkan olarak konuştum. BM Genel Kurulu, herkes için daha iyi bir dünya yaratma gücüne sahip. Pek çok açıdan tarihi bir yıl yaşıyoruz.Genel Kurul’un 75. oturumunu da tarihi bir başarı ile sonuçlandırmak için çalışacağız.

Bozkır'ın konuşmalarından satır başları şu şekilde:

''İnsanlık olarak, bu derece yakınımızda olan ve hepimizi etkileyen bir tehditle ilk defa karşı karşıya geliyoruz. Bugün, farklılıklarımızı ve anlaşmazlıklarımızı bir kenara bırakmak mecburiyetindeyiz.''  

"En fazla yardıma ihtiyaç duyanlar, en büyük zararı görüyor. Mülteci ve göçmenlerin yaşadığı zorluklar, şimdi daha da kötü bir hal aldı.'' 

"Çocuklarımızın karşı karşıya bulunduğu, çocuk işçiliği, çocuk evliliği ve çocuk ticareti tehdidi arttı.'' 

''Salgından ve salgının tetiklediği tüm bu olumsuz gelişmelerden zarar gören her bir bireyin acısını paylaşıyor ve kendileriyle dayanışma içinde olduğumu buradan bir kez daha ifade ediyorum.'' 

Bozkır, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İnsanlık olarak, bu derece yakınımızda olan ve hepimizi etkileyen bir tehditle ilk defa karşı karşıya geliyoruz. Bugün, farklılıklarımızı ve anlaşmazlıklarımızı bir kenara bırakmak mecburiyetindeyiz. Bugün çok taraflılığa yönelik ortak bağlılığımızı yinelemek zorundayız. Bugün, bu küresel sorunu çözmek için çabalarımızı birleştirmek ve hiçbir ihtiyaç sahibinin, bu gayretlerimizin yaratacağı imkanlardan  yararlanamaz durumda kalmamasını temin etmek mecburiyetindeyiz. Birleşmiş Milletler olarak bunu başarabiliriz.'' 

Sistemi doğru biçimde kullanarak salgının üstesinden gelinebileceği, yenilikçi yöntemler geliştirilebileceği,  sürdürülebilir, kapsayıcı ve daha adil bir dünya sağlanabileceğine dikkati çeken Bozkır,  ''Ancak, bunu ülkelerin kendi başlarına gerçekleştirmeye çalışması, daha fazla can kaybına ve kaynaklarımızın heba olmasına yol açacaktır.  Salgın, büyük ihtimalle önümüzdeki bir yıl boyunca çalışmalarımızı etkilemeyi sürdürecektir. Bu nedenle sorunla mücadelede, elimizdeki tüm imkanlardan sonuna kadar faydalanmalıyız.'' 

''Birleşmiş Milletlerin, kuruluş amacına hizmet edebilmesi ve arzuladığımız geleceğe ulaşmada üzerine düşen rolü oynayabilmesi için, gerekli reformları hayata geçirmemiz önem arz ediyor.'' 

TRUMP'TAN NORMALLEŞME MESAJI

Bozkır'ın konuşmasının ardından liderler videokonferansy yöntemiyle konuşmaya başladı. Trump'ın konuşmasında İsrail ile normalleşme vurgusu yapılırken yeni ülkelerin de normalleşme sürecinde rol alacağını ifade ederek bölgeye barışın geleceğini söyledi.

Orta Doğu'daki gelişmelerden de bahseden Trump terörizm ile verdikleri mücadeleye değinerek Kasım Süleymani'nin ölümüne işaret etti.Trump ayrıca koronavirüs salgınına ilişkin de Çin' e yüklenerek "Birleşmiş Milletler, (Kovid-19 salgınına ilişkin) eylemlerinden dolayı Çin'i sorumlu tutmalı." dedi.

23 Eyl 2020 - 08:45 - Dünya

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.137.288 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi