Okullarda yüz yüze eğitim için yeni karar!

2020 yılının son kabine toplantısı sona erdi.

2020 yılının son kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, milyonlarca öğrencinin beklediği kararı da duyurarak, okullarda yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağını açıkladı.

PANDEMİDE SON DURUM

Salgının önüne geçmek için aldığımız kararların yol açtığı zararları hafifletmeye çalışıyoruz.

Asgari ücret 2021 yılı Ocak ayı itibariyle yüzde 21,5 artışla bekar ve çocuksuz çalışan için net 2 bin 826 lira evli ve çocuklu için 3 bin 14 lira olarak uygulanacaktır. Salgın dönemimizde işverenlere desteğimizi devam ettireceğiz. Böylece işveren ve çalışanlarımıza toplamda 6,5 milyar liralık ilave kaynak aktarmış olacağız. Kısa çalışma ödeneğinin süresini şubat ayının sonuna, nakdi ücret süresini 17 Mart'a kadar uzattık.

Tüm sıkıntılara rağmen reel sektör ülkemizin yüz akı olmaya devam ediyor.

AŞIDA SON DURUM NE? 

Çin aşısı yılbaşından önce teslim edilecek.

İnşallah en kısa sürede kendi üretimimiz olan birden fazla aşıyı milletimizin hizmetine sunmakta kararlıyız.

OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Vaka sayısındaki düzenli düşüşe uygun olarak kısıtlama tedbirlerini dikkatle gözden geçiriyoruz. Vatandaşlarımdan kısıtlama tedbirlerinin yeniden artmasına ihtiyaç duymayacak şekilde temizlik, maske ve mesafe kurallarına sıkı bir şekilde riayet etmelerini bekliyoruz. Gelişmelerin ümitvar olduğunu gördük. Bu çerçevede yüz yüze eğitime verdiğimiz arayı 15 Şubat 2021'e uzatıyoruz.

SİBER GÜVENLİKTE ÖNEMLİ ADIM

Ülkelerin sınırlarının korunması gibi dijital alyapısının korunması da önem kazanmıştır. Devletler, dijital güvenliği korumak mecburiyetindedir. Geldiğimiz noktada ülkemizin siber güvenlik politikalarını yeni bir strateji oluşturma konusunda adım attık. İlk haberleşme uydumuzu 2022'de uzaya gönderiyoruz.

Bugünkü kabine toplantısında ulusal güvenlik stratejisi ve eylem planını da görüştük. Yaklaşık 7 yıl önce kurduğumuz ulusal siber olaylara müdahale merkeziyle bu doğrultuda ilk adımı atmıştık. Geldiğimiz noktada ülkemizin siber güvenlik politikalarını kapsamlı ve bütüncül anlayışla özellikle yeni strateji oluşturma konusunda adımı attık.

Uzunca yürüttüğümüz çalışmalarda sona gelindi. Ülkemizin dijital altyapılarını siber saldırılara karşı inşallah güvenli hale getireceğiz. Bununla kalmayacak; Türkiye'nin bu alanda kendi ürünleri ve firmalarıyla uluslararası düzeyde söz sahibi olmasını da hazırlayacağız.

Mavi Vatan'dan siber uzaya kadar her sahada egemenlik haklarımıza sahip çıkacağız.

29 Ara 2020 - 08:06 - Eğitim

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi