Karaman’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Karaman’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Karaman’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı
Karaman’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı
+2
Video için play'e tıklayın

Karaman’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Korona virüs tedbirleri nedeniyle Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen törende Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver ve Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, tebrikleri kabul etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Vali Işık burada yaptığı konuşmada, “Osmanlı devleti birinci dünya savaşından yenik çıkmış, ordusu dağıtılmış, Fransızlar İtalyanlar Yunanlılar ve İngilizler yurdun büyük kısmını işgale başlamışlar. Böyle bir ortamda bir Osmanlı Paşası Mustafa Kemal Türk milletinin asla bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini bilerek ya istiklal ya ölüm şiarı ile Anadolu’ya çıkarak milli mücadeleyi başlatmıştır. Milli mücadele sonucunda her karışı şehit kanı ile sulanan bu topraklar düşman işgalinden kurtarılmıştır.

Bu savaşın kazanılmasında Mustafa Kemal’in askeri dehasının önemi yadsınamaz fakat Mustafa Kemal sadece bir askeri deha olmadığını aynı zamanda büyük bir devlet adamı olduğunu kurduğu Cumhuriyetle de kanıtlamıştır. Bu Cumhuriyeti de geleceğimizin teminatı gençlere emanet etmiştir. Aradan geçen 97 yıl içinde ülkemizi bölmek parçalamak isteyen emperyalist devletler içeride oluşturdukları işbirlikçiler ile bunu gerçekleştirmeye çalışmış ancak başarılı olamamışlardır.

Kürt- Türk, Alevi- Sünni, Laik- Antilaik gibi ayrıştırmaya giderek toplumu birbirine düşürmeye çalışmaları ulusal duyarlılık sayesinde önlenmiştir. Kısaca ülkemizin gelişimi engellenememiştir. Bugün 80 milyonun üzerinde bir nüfusu ile uluslararası toplum nezdinde saygınlığı olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerek Ortadoğu’da, gerek doğu Akdeniz’de gerekse Azerbaycan’da süper devletler denilen devletlere kafa tutan ama bunu yaparken de yurtta sulh cihanda sulh ilkesinden taviz vermeyen bir devlet konumundadır.

Geçmişte olduğu gibi bugün de bizim bu gücümüzü kendilerine tehdit olarak gören dış güçler bizi bölmek ve parçalamak için ellerinden geleni ardına koymayacaklardır. Büyük olduğu görülmüştür kısaca söylemek gerekirse bu milli birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece kimse bu cumhuriyeti yıkamaz. Yıkmaya dahi yeltenemez.

Ben milletimizi esaretten kurtararak yeni ve tam bağımsız bir cumhuriyeti kuran başta Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına ve kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizin ebediyete kadar sürmesi temennisiyle hepinizin bayramını bir kez daha kutlayarak saygılarımı sunuyorum” dedi.

Törene, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İsmail Şahin, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

29 Eki 2020 - 11:17 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi