Karacahisar Kalesi bilim dünyasına ve turizme sunulacak

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Osman Bey'in 1288 yılında Doğu Romalılardan (Bizans) fethettiği Karacahisar Kalesi'ndeki kazı çalışmalarını inceledi.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Osman Bey'in 1288 yılında Doğu Romalılardan (Bizans) fethettiği Karacahisar Kalesi'ndeki kazı çalışmalarını inceledi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Ayyıldız ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Cumhurbaşkanlığı kararı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile AÜ iş birliğinde AÜ Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Yılmazyaşar'ın başkanlığında kazı çalışmaları yapılan Karacahisar Kalesi'ni ziyaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ayyıldız, Osmanlı'nın ilk fethettiği ve ilk hutbenin okunduğu Karacahisar'da bir feyz-i millinin gömülü olduğunu belirterek, 2020 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı kararlı kazı çalışmalarının söz konusu bu feyzimillinin gün ışığına çıkarılmasında kilit rol üstlendiğini kaydetti.

Eskişehir'in tarihi ve kültürel anlamda zengin bir kent olduğunu vurgulayan Ayyıldız, "Osmanlı'nın kuruluşunda önemli yeri olan Karacahisar Kalesi kazı, araştırma ve incelemelerin yanında koruma ve yenileme çalışmaları da yapılıp bilim dünyasına ve turizme sunulacak." ifadelerini kullandı.

Vali Ayyıldız, çalışmaları hassasiyetle sürdüren AÜ Rektörü Erdal'a, Kazı Başkanı Yılmazyaşar ve ekibine teşekkür etti.

Yılmazyaşar ise Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi iş birliğiyle ve Eskişehir Valiliğinin destekleriyle çalışmalarını sürdürdüklerine değinerek, kazının Kuruluş Dönemi Osmanlı arkeolojisinin en önemli temsili olduğunu bildirdi.

Karaman Haber - Kaynak : AA

25 Eyl 2020 - 15:15 - Dünya

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi