Restorasyonu tamamlanan İsmail Ağa Camii dualarla ibadete açıldı

Fatih ve 2.

Restorasyonu tamamlanan İsmail Ağa Camii dualarla ibadete açıldı
Video için play'e tıklayın

Fatih ve 2. Bayezit dönemlerinde yaşamış olan hayırsever İsmail Ağa tarafından 1450’lerde yapılan ve Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen İsmail Ağa Camii cuma namazı öncesinde dualarla ibadete açıldı.

Edirne İl Müftüsü Alettin Bozkurt tarafından yapılan dua ile ibadete açılan İsmailağa Camii, yaklaşık iki yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından tekrar cemaat ile buluştu.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, yapılan duadan sonra yaptığı konuşmada, 2 yıllık bir restorasyon çalışmasının ardından caminin ibadete açıldığını belirterek; "Tarihi eserlerin restorasyonunu yaparak gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Camimiz tekrar onarıldı, restore edildi ve ibadete açıldı. Atalarımızdan aldığımız emaneti geleceğe taşıyoruz. Ben caminin tekrar hizmete açılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.
Konuşmanın ardından Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne İl Müftüsü Alettin Bozkurt ve vatandaşlar restorasyonun ardından İsmail Ağa Camii’nde ilk cuma namazını kıldı.

İsmail Ağa Camii

Edirne’nin Sarayiçi bölgesine yakın bir konumda, İsmail Ağa Mahallesi Baruthane mevkiinde bulunmaktadır. Bu sebeple Baruthane Camii ismi ile de anılmaktadır. Fatih ve II. Bayezit dönemlerinde yaşamış olan hayırsever İsmail Ağa tarafından inşa edilmiştir. İnşasının 1450’lerde gerçekleştiği düşünülmektedir. Eski belgelere göre evvelce İsmail Ağa bir de medrese imar etmişti. 1631, 1911 ve 1993 yıllarında da çeşitli onarımlar görmüştür. Kare planlı ve kubbeli olan caminin tek şerefeli bir de minaresi bulunur.

Karaman Haber - Kaynak : IHA

#

25 Eyl 2020 - 15:15 - Haber

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi