Kuruyan Meke Gölü yağmur bekliyor

Dünyanın nazar boncuğu olarak adlandıran Meke Gölü, yağmur bekliyor.

Kuruyan Meke Gölü yağmur bekliyor
Kuruyan Meke Gölü yağmur bekliyor
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Dünyanın nazar boncuğu olarak adlandıran Meke Gölü, yağmur bekliyor.

Yeraltı suları ile beslenen Meke Gölü, kış mevsiminde aldığı yağmur ve kar yağışı ile birlikte bir nebze suya kavuşuyordu. Ancak beklenilen yağmurların yağmaması gölü adeta çöle döndürdü.

Yıllardır süren kuraklık ve bilinçsiz tarımsal sulama sonucu yeraltı su seviyesinin sürekli düşmesi nedeniyle göl yıllar önce kurumuştu.

Gölün kuruması ve yağışların olmaması sebebi ile göldeki kirlilik de su yüzüne çıktı. Gölde çok sayıda şişe, araç lastiği ve ayakkabı göze çarpıyor. Ziyaretçilerin, bir zamanlar su dolu olan gölde araçları ile gezmesi gölün doğal görüntüsünü de bozuyor.

TEMA Vakfı Karapınar Gönüllü sorumlusu Musa Ceyhan, Gölün doğal sit alanı ve tabiat anıtı olduğunu belirtti.

Meke Gölü'nün yağmur beklediğini ifade eden Ceyhan, "Bir zamanlar bu gölde 100 çeşit kuş türü vardı. Ancak göl kuruduğu için bu kuşlar gölü terk etti. Kuraklık, küresele ısınma ve çok su isteyen bitkilerin ekimi gölü bu hale getirdi. Gölün bu durumundan üzüntü duyuyoruz. Yağmur ve kar maalesef yok. Masmavi suyu vardı, insanlar yüzerdi. Yerli ve yabancı turistler gelirdi, şimdi hiç birisi gelmiyor." dedi.

22 Ara 2020 - 14:35 Konya/ Karapinar- Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi