İzdivaçtan Kurtulduk mu?

Bir zamanların vazgeçilmez programıydı izdivaç programları, hemen hemen her kanalda ana haber  öncesi 7’den 70’e kilitlenip izliyordu Türkiye evlendirme çabalarını, elektrikleri, tanışma odalarını, baş başa yemekleri, gelirlileri, evleri, arabaları, mirasları...  

Reyting uğruna ne paralar ne yalanlar döndüğü sonra sonra çıktı ortaya.. 

RTÜK devreye girdi ve oh dedik nihayetinde, bir nesil kurtuldu bu yalan dolan izdivaçlardan, ahlaki değerlerin bozulmasından, oh ki ne oooh! Format değiştiren programlar bu kez toplumun ahlaki değerlerini ezip geçti.. Bu kadarı da olamaz dediğimiz her şeyin daha fazlasını gösterdi. 

Yeni nesil programlarda Türk toplum değerlerini yok edecek ne ararsanız var; eşini aldatanlar, evliyken başkalarından çocuk yapanlar, çocuklarını bırakıp kaçanlar, çocuğunun babasının kim olduğunu bilmeyenler, oohh çocuğum kocamdan değil diye sevinenler, kayınpederi ile nikah kıyanlar... 

Hiç farketmesek de bunları izledikçe gayrimeşruluklar artıyor ve arttıkça normalleşiyor. 

Bu programlar niçin var ve buraya çıkanlar nasıl bir cesarete sahip anlayabilmiş değilim. Belki de izdivaç programları gibi aldıkları reytinge göre para ödeniyor, katılsınlar da toplum örnek alıp daha da kötüye gitsin diye.

Gayri ahlaki davranışlarda bulunup yüzleri bile kızarmadan televizyona çıkıp bunu milyonlarca insanın gözleri önünde anlatmak nasıl bir şey bilmiyorum, avukatlık mesleğini bu gibi programlarda yapanlara, 80 milyonun önünde terapi seansları düzenleyen psikologlara hayretle bakıyorum, RTÜK bu tür programlara neden izin veriyor anlayamıyorum.

Su, ateş ve ahlak dost olmuşlar, ormanda gezintiye çıkmışlar. Orman çok büyük ve çok karmaşıkmış. Her türlü ihtimale karşı, birbirlerini kaybederlerse nasıl bulacaklarını düşünmeye başlamışlar. Ateş ve ahlak suya sormuş:
“Kaybolursan seni nasıl bulacağız?”
Su cevaplamış: “Nerede bir şırıltı duyarsanız ben oradayım” demiş.
Sıra ateşe gelmiş. Su, “Seni yitirirsek ne yapalım?” diye sormuş.
Ateş: “Duman gördüğünüz yerde ben varım” cevabını vermiş.
Sıra ahlaka gelince cevabı şu olmuş: “Beni asla kaybetmeyin. Eğer kaybederseniz, bir daha bulamazsınız!”

İnsanlığın şerefi aklıyla, şahsiyeti ise ahlakıyladır!  

Bilmeliyiz ki ahlaksız bir toplum, çürük bir toplumdur. Neslimizi çürütmemek bizim elimizde! Çocuğunuza bir iyilik yapın ve kapatın sizi esir eden o sihirli kutuları, gerçekten yararlı programlar çıkana dek.

Ahlaklı, huzurlu, sağlıklı yarınlara...

Çiğdem Göktaş Tekin

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Çiğdem Göktaş Tekin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi

Anket Karamanlılar yeni belediye başkanından hangi alanda çalışma bekliyor?
Tüm anketler