Eğri Değnekten Düz Gölge Çıkmaz

AK Parti'de olağanüstü diye nitelendirebileceğimiz gelişmeler yaşanıyor. Olağan sürecin olağanüstü gelişmeleri olağan bir sonuca mı gebe bunu merak ediyoruz.

İl Başkanı Mehmet Er'in istifasının ardından, yarın (18 Nisan 2018 Perşembe) temayül yoklaması yapılacak. Yani olağanüstü gelişmeler için olağan bir süreç işletiliyor. Bildiğimiz şeyler, yarın STK başkanları ve çoğunluğu görevi başında bulunan kademe yöneticilerinin görüşü sorulacak. Yaşanan sürecin, başarısızlığın sebebi olan yönetime kim il başkanı olsun diye sorulacak. Zaten istifa eden il başkanının bir süredir çalıştığı ve kaybettiği ekip yine kaybedecek bir başkan için görüş belirtecekler. Ön yargılı olduğumu düşüne bilirsiniz ama atalarımız güzel demişler "Eğri Değnekten Düz Gölge Çıkmaz" diye...

Teşkilatta herkes konsantre şekilde kendi içlerinden bir ismi başkan yapmak için çalışma içerisinde. Kendi başkanlarına yön veremeyen, istişarelerde kılavuz olamayan, kendi başkanlarına sahip çıkamayan bu ekip başarısızlığa yeni bir kurban arıyor. Küçük olsun bizim olsun anlayışı aynen devam ediyor. Daha dün mecliste yaşanan hezimetin sorumluluları arasında bulunanlar il başkanlığı için kulis çalışması yapıyorlar. Diğer yöneticileri arayarak temayül yoklaması için oy istiyorlar.

Daha göreve gelir gelmez yeni makamlar için seçildiği görevi bırakıp aday olan yöneticiler yok mu? Siyasetin içinde memleketlerine ve davalarına hizmet edecek fırsat ve imkânı buldukları halde rüzgârı arkalarına alarak yeni makam ve koltuklar için istifa edenler yok mu? Daha dün Ankara’dan Karaman’a sirayet eden milletin adayını değil de kendi adamını aday gösterme anlayışı belediye başkanlığını kaybettirmedi mi? (Yakında bu konuyu da tüm çıplaklığı ve detayları ile kamuoyu ile paylaşacağım)

Hal böyleyken kim; mesele il başkanlığı, mesele koltuk, makam derse hata eder. Meselemiz, davamız "KARAMAN"... Karaman ile ilgili nereye dokunsanız bin ah işitirsiniz. Bunun baş müsebbibi şu an görev başında olan sorumlulardır. Bu sorumlularda başkanları gibi bir an önce istifa etmelidirler.

Lütfen yeni seçilecek il başkanından bir kaç adım sonrasını düşünün, Karaman'ı ve ülkeyi düşünün...

Görevi başına gelecek olan il başkanı Karaman'ı 4,5 yıl asiste edecek, geleceğe hazırlayacak, 2023 hedefine hazırlayacak. Tam da bu sebepten atanacak veya seçilecek il başkanı tam yetki ile gelerek kendi yönetimini oluşturmalı, yol arkadaşlarını belirlemeli ve il yönetiminin haricindeki tüm kademeler içinde etkin olmalı ve sorumluluk almalıdır, alabilmelidir.

Tekrar başa dönersek; hali hazırdaki icraatı belli olan yönetimin yeni süreçte belirleyici olmasının Karaman'a katkısı olmayacağı aşikârdır. Lütfen gelmiş geçmiş kademe başkanlarına, kanaat önderlerine, basın mensuplarına, sokaktaki, çay ocağındaki insanlara kulak verin. Meselesi, davası Karaman olan, Türkiye olan insanları dinleyin.

Sosyal medya hesabımda uzun zamandır yazıyorum, işaret fişeği atıyorum; "Çıta Düştü" diyorum. Lütfen Karaman'ı Karamanlılara sorun... Kooardinatör vekiller ve genel merkezden klasik süreci işletmek üzere gelen bilindik yapı iki seçim öncesine giderek süreci sorgulasınlar. Sadece aday olmak üzere AK Parti'nin kapısından içeri girenleri ve aday olamayınca kapısının önünden geçmeyenleri görsünler. Seçilipte daha sorumluluklarını yerine getirmeden yeni makam ve koltuklara yelken açanları görsünler. Seçilmeden önce partinin kapısından içeri girmeyenleri görsünler.

Yeni il başkanı;

Karaman'ı 2023 hedeflerine hazırlamalı, toplumu bu konuda motive edebilmeli ve kamu kurumlarını asiste edebilmeli.

Cumhur ittifakına inanmalı ve katkı sağlayabilmeli. Cumhur ittifakını zedeleyecek küçük şeylere takılmadan sonuç odaklı olmalı.

Kurucu ruha sahip olmalı, AK Parti'nin geçmişi ile bu günü arasında köprü olabilmeli. Teşkilatcılığı iyi bilmeli.

Halkta karşılığı olmalı. Makam odasından dışarı çıkabilmeli. Mütevazı ama lider kişilikli olmalı.

Dağılmış teşkilatı, küskünleri, kırgınları ve kızgınları toparlamak için gönülden çalışmalı. Disiplinli ve çalışkan olmalı.

Hedefi yeni bir makam, koltuk olmamalı, hedefi belediye başkanlığı veya milletvekilliği olmamalı.

Bakalım eğri değnekten düz gölge çıkacak mı?

Mustafa Kurşun

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Kurşun - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi

Anket Karamanlılar yeni belediye başkanından hangi alanda çalışma bekliyor?
Tüm anketler