Başkan Bayram: Üreticilerimiz hibelerden yararlansın

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, üreticilere çağrıda bulunarak, “Yüzde 100 hibe olan projeden üreticilerimiz yararlansın.

Başkan Bayram: Üreticilerimiz hibelerden yararlansın
Video için play'e tıklayın

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, üreticilere çağrıda bulunarak, “Yüzde 100 hibe olan projeden üreticilerimiz yararlansın.” dedi.

Göksu-Taşeli Havzası Hibeleri 15 Eylül 2020 tarihinde başladı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamındaki bağ-bahçe kurulumu fidanlarının tamamı yüzde 100 hibe olarak verilecek olup, projeler şartları tutan çiftçinin menfaatine olacak.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram yaptığı açıklamada, “Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında, İlimiz Merkez ilçesinin kırsal ve dağlık kesim köylerinde bağ-bahçe kurulumu yapmak üzere üreticilere, eşkikara cinsi asma fidan, fernor cinsi ceviz fidanı Ayvalık veya Gemlik cinsi zeytin fidanı hibe desteği verilecektir.

Destek kapsamında;

- En fazla 7 dekar alanda bağ kurulumu amacıyla Ekşikara cinsi bağ fidanı,
- En fazla 10 dekar alanda ceviz bahçesi kurulumu amacıyla Fernor cinsi ceviz fidanı,
- En fazla 10 dekar alanda zeytin bahçesi kurulumu amacıyla Ayvalık veya Gemlik cinsi zeytin fidanı hibe olarak verilecektir.

Fidan talepleri için başvurular 15 Eylül 2020 tarihinde başlayacak olup 02 Ekim 2020 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Başvuruların İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne şahsen yapılması gerekmektedir. Fidanların tamamı %100 hibe olarak verilecek ve daha sonra dikimleri kontrol edilecektir. ”dedi.

Başvuruda İstenilen Belgeler;

•    2020 Yılına ait ÇKS Belgesi
•    İkametgâh ve aynı hanede yaşayan bireyler beyan formu
•    HBS kaydı sorgulama belgesi
•    Varsa üye olunan çiftçi örgütüne ait belge
•    Meyve fidanı dikimi yapılacak arazinin tapusu, arazi verasete iştirak tapulu ise en az 10 (on) yıllık muvafakat name, kiralık ise en az 10 (on) yıllık kira sözleşmesi.

23 Eyl 2020 - 11:44 - Tarım

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi